De Houtsmid is een jonge onderneming die zich met een klein team specialiseert in ontwerp en vervaardiging van hoogwaardige houtproducten. Wij richten ons met name op producten en meubilair voor binnenshuis en in de tuin. Al onze producten worden in eigen beheer ontworpen en zijn met traditioneel vakmanschap en individuele aandacht vervaardigd, bedoeld om een leven lang mee te gaan. Geen werkstuk verlaat onze werkplaats zonder dat het voldoet aan de best haalbare kwaliteit wat binnen ons bereik ligt. 


Wij zijn begonnen met deze onderneming omdat we passie hebben voor mooie dingen ontwerpen, uitdenken en maken. In de vorm van gerealiseerde producten willen wij deze passie delen met mensen die hiervoor waardering hebben, met mensen die het leuk vinden dat hun spullen in eigen land gemaakt zijn en daarmee kunnen vertrouwen op hoogwaardige kwaliteit, degelijkheid en eerlijke arbeid. 


Het produceren van kleine series geeft ons meer ruimte om te experimenteren en onze producten af te stemmen op de behoeften en wensen van de gebruikers. We hebben dus geen grote kostbare voorraden en gaan verantwoordelijk om met ruimte en materiaal. Onze grondstoffen worden geselecteerd op basis van duurzaamheid, kwaliteitseigenschappen, uitstraling en hernieuwbaarheid.   


Wij bouwen altijd aan de weg om onze service te versterken en ons aanbod uit te breiden met unieke ontwerpen waarin de behoeften van de gebruiker centraal staan.